Реформаторски блок - мерки, без които не можем

Реформаторският блок ще приложи всички законни средства за осъществяването на тези мерки, като:
-    докато е в опозиция, ще организира партиен политически натиск и ще поощрява гражданския политически натиск;
-    щом поеме управленеито на страната, ще осъществи тези мерки със силата на държавната власт.

Предложените от Реформаторския блок

Предложените от Реформаторския блок  решителни мерки в икономиката на сраната доказват, че РБ е единствената алтернатива на актуалното управление на мафията в България и може да върне доверието в държавността.

Тези мерки постигат следните основни задачи:

 1. Спираме източването на публичните пари от олигарсите.
 2. Освобождаваме бизнеса от политическия  и административен рекет и свеждаме с драстични мерки корупцията до минимум.
 3. Създаваме условия за бързо достигане на европейски стандарт на живот на българските граждани.
 4. Унищожаваме явлението работещи бедни.
 5. Спасяваме парите на сегашните и бъдещи пенсионери от обезценяване.
 6. Спираме злоупотребите на монополите и защитаваме българския потребител, поне колкото е защитен европейския.
 7. Предпазваме кредитополучателите от произвола на банките.
 8. Осигуряваме независимост , сигурност, ефективност и екологичен баланс в енертийната система на страната.
 9. Обезпечаваме необходимото спокойствие, предвидимост и самочувствие на всеки добронамерен инвеститор в българската икономика.
 10. Изхвърляме  мафията от държавата.

 

Декларация

Четири стъпки за излизане от политическата криза

Втора седмица България се намира в безпрецедентна  политическа криза, породена от дълбоко разминаване между очакванията на гражданите и възможностите на политиците в парламента. Поводът за протеста бяха безсрамните назначения на хора от олигархията на високи позиции във властта. Същността на протеста е отказът на гражданите да търпят управления, формирани върху задкулисни зависимости. Управления, които отстраняват гражданите от държавата. Правителството е неспособно да формулира общественоприемлив план за излизане от политическата криза. Никой от 240-те народни представители не знае и не може да даде адекватен отговор на хората. Нито една от 4-те парламентарни партии не може да посочи решение. Държавните институции са блокирани заради некомпетентност, безсилие и липса на политическо лидерство. 85%  от българите подкрепят протеста.

Общественият консенсус днес е извън парламента.

Днес е нужен ясен план с конкретни стъпки и срокове за излизане от политическата криза:
1. В петък 28 юни 2013 г. премиерът Орешарски да декларира пред парламента, че ще подаде оставка не по-късно от 15 юли 2013 г.
2. Парламентарно представените партии незабавно да декларират, че се отказват от мандат за формиране на нов кабинет в рамките на 42-то Народно събрание.
3. Президентът да насрочи предсрочни парламентарни избори не по-късно от края на септември 2013 г.
4. През времето до разпускането си, парламентът да приеме промени в изборния кодекс.
 
Ние поемаме ангажимента съвместно с гражданското общество да изработим платформа на единен реформаторски блок за демафиотизация и модерно управление на България.

26.06.2013г
София
 
Движение България на гражданите
Демократи за силна България
Зелените
Народна партия свобода и достойнство
Синьо единство

ДЕКЛАРАЦИЯ

Декларация на Народна партия свобода и достойнство по повод избора на председател на ДАНС от 42 – то Народното събрание

Народна партия свобода и достойнство изразява своя протест и огромното си възмущение от изборa на председател на ДАНС в лицето на скандалната и противоречива фигура на народния представител от ДПС в 42-то Народно събраниe Делян Пеевски.

Прибързаните промени в закона за ДАНС и особено изборът на Пеевски за този отговорен държавен пост говорят за това, че днешното управление на страната се превръща в тържество на задкулисието, олигархичните интереси, клиентелизма и разчистването на сметки.

Новата тройна коалиция, в лицето на БСП, ДПС и Атака, лансира личности със спорен морал и професионални качества, които нямат нужното обществено доверие за да могат да работят в името на обществения интерес и авторитета на институциите.

Този избор днес и особено начина по който се случи в българския парламент, ние окачествяваме като опит за подчиняване на една от най-важните силови структури от компроментираните и нелигитимни среди на мафиотизираната политическа власт в страната.

Днешното управление на България се превърна в управление на компроментираната част от ръководтсвото на ДПС и на червената олигархия. Новата тройна коалиция по най-скандален начин натовари с управленски функции хора, които са ярки представители на преплетени тесни икономически, медийни и политически интереси, креатури на задкулисното управление на структури на останките на комунистическата ДС.

Надеждите ни за програмно правителство от експерти ангажирани с наболелите проблеми на обществото се сринаха окончателно.

Ние, от Народна партия свобода и достойнство, настояваме час по-скоро 42-то Народно събрание да бъде разпуснато.

Днес, още по-настятелно заявяваме своята позиция за насрочване на избори за Велико Народно Събрание, като единствена възможност за възстановяване на авторитета и предствителността на институцията. Необходима ни е Нова Конституция базирана на морала и ценностите на максимално широката част от българското общество.   

Днес е по-важно от всякога всички демократично настроени български граждани да действаме обединени, за да отвоюваме и гарантираме представителната демокрация!

Реалността налага обединение на демократичните сили в център-дясно

            Уважаеми съмишленици,

            Благодарим на всички Вас, които с гласа си подкрепихте кандидатите на коалиция „Център – свобода и достойнство”, и ги припознахте като алтернатива на досегашното политическо статукво. Нашата коалицията не успя да влезе в парламента. Статуквото на досегашните партийни монополи успя да запази контрола над регионите. България остана овладяна от партии, чиито елити са в тежки корупционни, агентурни, икономически и мафиотски зависимости.
Формирането на коалицията „Център – свобода и достойнство” между НДСВ и НПСД, беше продиктувано от новата политическа ситуация през зимата, в която гражданите решително изявиха протеста си срещу несправедливостта, бедността, моралното разложение и цинизма на политиците довели страната ни до това. Нещо повече – тази гражданска позиция беше адекватна с нашата дългогодишна борба срещу ролята на бившата комунистическа Държавна сигурност във всички сфери на българското общество в прехода. Краткият предизборен времеви хоризонт не позволи на коалицията ни стане достатъчно разпознаваема от широкия кръг избиратели.  

links

МЕРОПРИЯТИЯ

 • 09/05/2013 - Кърджали
 • 09/05/2013 - с. Глоджево, обл. Русе
 • 10/05/2013 - гр. Търговище
 • 10/05/2013 - гр. Главиница, обл. Силистра
 • 10/05/2013 - гр. Разград

СИМВОЛИ

Официални символи

тук може да намерите
информация за логото на НПСД

Материали ИЗБОРИ 2013

подробности

КОНТАКТ

Ще се радваме да се свържете с нас!

бул. Т. Александров 73А
София 1303
България

Свържете се